Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Toelating

Ouders groep 7/8

Welkom op het Sweelinck College. We stellen ons graag aan u voor; Het Sweelinck College is een kleine mavo-havo school in het centrum van Amsterdam. De school ligt vlakbij het museumplein en is goed bereikbaar met de tram. We zijn Dé school voor mavo en havo in Zuid. Daarmee bedoelen we dat we de enige kleine school zijn met mavo én havo in Amsterdam Zuid.

Onze leerlingen hebben het erg naar hun zin op school. We hebben een goede sfeer en kennen elkaar. In de eerste klas zijn leerlingen snel gewend aan onze school. Leerlingen en ouders zijn zeer positief over de school en zijn tevreden over de sfeer, de begeleiding van leerlingen en het contact tussen de mentor en ouders of verzorgers. Hier vindt u de resultaten van een tevredenheidsonderzoek dat wij hebben gedaan onder onze huidige leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Tevredenheidsonderzoek leerlingen | Tevredenheidsonderzoek ouders

Wanneer u verder zoekt op de verschillende onderwerpen onder de knoppen, krijg u meer informatie over de school. Misschien ontmoeten we elkaar binnenkort!

Toelating voor leerjaar 1

Toelating voor leerjaar 1 : zet het Sweelinck College op 1!

Zit uw kind momenteel in groep 8 en zoekt het een kleine, veilige school in hartje Amsterdam?

Dan kunt u het Sweelinck College op 1 zetten. De kans is heel groot dat uw kind wordt geplaatst want wij hebben genoeg plekken in zowel mavo als havo.

Leerlingen kunnen bij ons terecht met vier adviezen:

VMBO-T met LWOO

VMBO-T

VMBO-T/HAVO

HAVO

Als je een dubbeladvies hebt, dan krijg je les op havoniveau. Maar, welk advies je ook hebt gekregen, alle leerlingen in onze brugklassen krijgen twee jaar de tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij hen past.