Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Kennismakingsdag

Groep 8 / Open dagen - Een bewuste keuze

De ene middelbare school is de andere niet. Er zijn vaak grote verschillen in pedagogische benadering, omvang en sfeer. Het belangrijkste van alles is dat uw kind op een school terechtkomt waar het zich helemaal thuisvoelt. En waar het zich onbelemmerd kan ontwikkelen.

Het Sweelinck College is dé school voor mavo en havo in Amsterdam Zuid. Met circa 340 leerlingen zijn we een relatief kleine school, waardoor we veel individuele aandacht kunnen bieden. Bij het Sweelinck College gaat het niet alleen om de intellectuele ontwikkeling, maar ook om de sociale en creatieve ontplooiing van de leerling.

Samen met docenten van het Zuiderlicht College en het Gerrit van der Veen College werken wij aan een
onderwijsconcept waarbij er meer ruimte is voor de  ontwikkeling van het het 'hele' kind.

Kansen

Brugklasleerlingen met een vmbo-t/havo advies krijgen les op havoniveau, maar alle leerlingen in onze brugklassen krijgen
twee jaar de kans om te ontdekken welk niveau het beste bij hen past.

Vind je een vak moeilijk, of heb je bepaalde uitleg nog niet begrepen? Dan kun je twee keer in de week naar de steunlessen komen. Vakdocenten geven dan extra uitleg en helpen jou in korte of langere tijd eventuele achterstanden weg te werken.

Docenten zijn er op uit om leerlingen te blijven helpen hun ambities waar te maken.

Kennismakingsdag

Wat leuk dat jij je hebt aangemeld op het Sweelinck College! Het is misschien best spannend, zo’n nieuwe school. We vinden het leuk om kennis met je te maken, lees hieronder meer over de kennismakingsdag.

Op woensdag 28 juni 2023 vindt de kennismakingsdag plaats voor leerlingen uit groep 8. Je maakt dan kennis met je mentor, de ‘coach’ die jou volgend schooljaar gaat helpen. Daarnaast leer je ook jouw klasgenoten al een beetje kennen. Natuurlijk krijg je ook een rondleiding door het schoolgebouw, zodat je volgend jaar de weg al een beetje kent.

Leerlingen die zich hebben aangemeld voor het Sweelinck College krijgen een mail met daarin alle informatie over de kennismakingsdag. We hebben er zin in om je te ontmoeten!