Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Kennismakingsdag

Groep 8 / Open dagen - Een bewuste keuze

De ene middelbare school is de andere niet. Er zijn vaak grote verschillen in pedagogische benadering, omvang en sfeer. Het belangrijkste van alles is dat uw kind op een school terechtkomt waar het zich helemaal thuisvoelt. En waar het zich onbelemmerd kan ontwikkelen.

Het Sweelinck College is de school voor mavo en havo in Amsterdam Zuid. Met circa 370 leerlingen zijn we een relatief kleine school, waardoor we meer individuele aandacht kunnen bieden. Bij het Sweelinck College gaat het niet alleen om intellectuele ontwikkeling, maar ook om de sociale en creatieve ontplooiing van de leerling. U leest er alles over in onze schoolgids.

Vind je een vak moeilijk? Daar hebben wij het Sweelinckuur voor. Twee keer in de week kies je een vak waarvoor je graag nog wat extra hulp wilt. Deze keuze mag je zelf maken, uiteraard kan je mentor je hiermee helpen.

Kansen

Brugklasleerlingen die van hun basisschool het advies vmbo-t/havo hebben gekregen, worden in een volwaardige havo-klas geplaatst. Leerlingen hebben op het Sweelinck College twee jaar de kans om te laten zien dat zij de havo aankunnen. Zij kunnen tussendoor niet verplicht terugverwezen worden naar de mavo. Leerlingen kunnen wel doubleren of in overleg met ouders en school zelf de keuze maken om alsnog over te stappen naar de mavo.

Op het Sweelinck College denken we ook graag mee. Als we zien dat een leerling beter tot zijn/haar recht komt op de mavo/havo dan bespreken we dat altijd met de leerling en ouders. Het afgelopen jaar hebben bijvoorbeeld 10 leerlingen de overstap gemaakt van mavo 1 naar havo 2.

Op het Sweelinck kun je omhoog klimmen!

Kennismakingsdag

Wat leuk dat jij je hebt aangemeld op het Sweelinck College! Het is misschien best spannend, zo’n nieuwe school. We vinden het leuk om kennis met je te maken, lees hieronder meer over de kennismakingsdag.

Op woensdag 29 juni 2022 vindt de kennismakingsdag plaats voor leerlingen uit groep 8. Je maakt dan kennis met je mentor, de ‘coach’ die jou volgend schooljaar gaat helpen. Daarnaast leer je ook jouw klasgenoten al een beetje kennen. Natuurlijk krijg je ook een rondleiding door het schoolgebouw, zodat je volgend jaar de weg al een beetje kent.

Leerlingen die zich hebben aangemeld voor het Sweelinck College krijgen een mail met daarin alle informatie over de kennismakingsdag. We hebben er zin in om je te ontmoeten!