Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Open dagen & lesmiddag

Groep 8 / Open dagen - Een bewuste keuze

De ene middelbare school is de andere niet. Er zijn vaak grote verschillen in pedagogische benadering, omvang en sfeer. Het belangrijkste van alles is dat uw kind op een school terechtkomt waar het zich helemaal thuisvoelt. En waar het zich onbelemmerd kan ontwikkelen.

Het Sweelinck College is de school voor mavo en havo in Amsterdam Zuid. Met circa 370 leerlingen zijn we een relatief kleine school, waardoor we meer individuele aandacht kunnen bieden. Bij het Sweelinck College gaat het niet alleen om intellectuele ontwikkeling, maar ook om de sociale en creatieve ontplooiing van de leerling. U leest er alles over in onze schoolgids.

Vind je een vak moeilijk? Daar hebben wij het Sweelinckuur voor. Twee keer in de week kies je een vak waarvoor je graag nog wat extra hulp wilt. Deze keuze mag je zelf maken, uiteraard kan je mentor je hiermee helpen.

Kansen

Brugklasleerlingen die van hun basisschool het advies vmbo-t/havo hebben gekregen, worden in een volwaardige havo-klas geplaatst. Leerlingen hebben op het Sweelinck College twee jaar de kans om te laten zien dat zij de havo aankunnen. Zij kunnen tussendoor niet verplicht terugverwezen worden naar de mavo. Leerlingen kunnen wel doubleren of in overleg met ouders en school zelf de keuze maken om alsnog over te stappen naar de mavo.

Op het Sweelinck College denken we ook graag mee. Als we zien dat een leerling beter tot zijn/haar recht komt op de mavo/havo dan bespreken we dat altijd met de leerling en ouders. Het afgelopen jaar hebben bijvoorbeeld 10 leerlingen de overstap gemaakt van mavo 1 naar havo 2.

Op het Sweelinck kun je omhoog klimmen!

Open dagen 2021-2022

Vanwege de huidige maatregelen kunnen onze open dagen helaas niet doorgaan.
Wel biedt het Sweelinck College rondleidingen aan. Heb jij het Sweelinck hoog op je voorkeurslijstje staan? Boek dan nu een VIP tour.

Tijdens deze tour duik je samen met je persoonlijke gids dieper in het Sweelinckverhaal; er blijft niets geheim. Over geheimen gesproken, de VIP-tour neemt je ook mee naar ons dak, waar je een verbluffend uitzicht hebt op het Museumplein en de Zuid-as.

Boek hier je persoonlijke rondleiding en ga voor de volledige ervaring.
Wat krijg je?
Een unieke tour door ons prachtige gebouw.
Mogelijkheden om vragen aan docenten/leerlingen te stellen.
Exclusieve toegang tot ons dak met prachtig uitzicht over Amsterdam.

Een persoonlijk Sweelinck cadeau (alleen voor de eerste honderd leerlingen).

Kom jij langs op het Sweelinck College?

26 januari 2022 Open dag – 16:00 – 19:00
5 februari 2022 Open dag – 11:00 – 14:00
9 februari 2022 Open lesmiddag – 14:00 – 16:00
16 februari 2022 Open lesmiddag – 14:00 – 16:00