Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Activiteiten

Groep 8 / Open dagen - Een bewuste keuze

De ene middelbare school is de andere niet. Er zijn vaak grote verschillen in pedagogische benadering, omvang en sfeer. Het belangrijkste van alles is dat uw kind op een school terechtkomt waar het zich helemaal thuisvoelt. En waar het zich onbelemmerd kan ontwikkelen.

Het Sweelinck College is dé school voor mavo en havo in Amsterdam Zuid. Met circa 340 leerlingen zijn we een relatief kleine school, waardoor we veel individuele aandacht kunnen bieden. Bij het Sweelinck College gaat het niet alleen om de intellectuele ontwikkeling, maar ook om de sociale en creatieve ontplooiing van de leerling.

Ontwikkeling

Alle leerlingen in onze brugklassen krijgen twee jaar de kans om te ontdekken welk niveau het beste bij hen past.

Vind je een vak moeilijk, of heb je bepaalde uitleg nog niet begrepen? Dan kun je twee keer in de week naar de steunlessen komen. Vakdocenten geven dan extra uitleg en helpen jou in korte of langere tijd eventuele achterstanden weg te werken.

Docenten zijn er op uit om leerlingen te blijven helpen hun ambities waar te maken.

Activiteiten en excursies

Culturele activiteiten

Voor de ontwikkeling van de kinderen vinden wij culturele activiteiten heel belangrijk. We bewaken het culturele aanbod in de school. We streven ernaar de kinderen in aanraking te laten komen met verschillende culturele vormen, van dans tot drama, van diversiteit tot cultuur snuiven in hartje Amsterdam.

Een docent van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool is aan onze school verbonden om leerlingen op verschillende manieren vertrouwd te maken met allerlei vormen van cultuur.

Excursies

In hun schooltijd op het Sweelinck College gaan de leerlingen regelmatig op excursie naar musea, filmfestivals of voorstellingen. Samen mooie avonturen beleven vinden we ook belangrijk!

Het ene jaar gaan we aan het begin van het schooljaar met de bus op schoolreis (bijvoorbeeld poldersporten en naar Duinrell), het andere jaar beginnen we met een werkweek of maken we culturele reizen.