Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Het Eye Filmmuseum

Hoogtepunten > Excursies en activiteiten > Het Eye Filmmuseum: Movies that matter

Op donderdag 16 september 2021 gingen de derde klassen naar het Eye filmmuseum. Tijdens dit bezoek maakten de klassen kennis met filmeducatie en mensenrechten. Film is een uitstekend middel om het besef van jongeren over maatschappelijke thema’s zoals mensenrechten te vergroten. Tijdens het bezoek werd de documentaire “Shadow Game” vertoond. Iedere dag proberen tieners die hun door oorlog verscheurde land zijn ontvlucht, de Europese grenzen over te steken op zoek naar bescherming en een beter leven. In de documentaire worden een aantal van deze jongens gevolgd op deze gevaarlijke tocht, die soms maanden of zelfs jaren duurt. “Shadow Game” bracht ons dicht bij de vele onbegeleide minderjarigen die momenteel op zoek zijn naar bescherming in Europa.

Het-Eye-Filmmuseum-Movies-that-matter-16-september

Reacties van leerlingen uit leerjaar 3 

“Ik vond de film heftig door het geweld dat je zag, maar wel nodig, want ook deze mensen hebben recht op een huis en vrijheid”.
“De filmvoorstelling was heel erg interessant, maar ook emotioneel als de reis dan weer mislukte en de politie ze te pakken kreeg. Ze moesten dan weer helemaal opnieuw beginnen. Door de film werd ik bewust van de verschillen in mensenrechten tussen landen”.
“Het was mijn eerste keer in het Eye Filmmuseum. Ik vind het een heel mooi museum”.