Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Inrichting & Profielen

Ouders groep 7/8

Welkom op het Sweelinck College. We stellen ons graag aan u voor; Het Sweelinck College is een kleine mavo-havo school in het centrum van Amsterdam. De school ligt vlakbij het museumplein en is goed bereikbaar met de tram. We zijn Dé school voor mavo en havo in Zuid. Daarmee bedoelen we dat we de enige kleine school zijn met mavo én havo in Amsterdam Zuid.

Onze leerlingen hebben het erg naar hun zin op school. We hebben een goede sfeer en kennen elkaar. In de eerste klas zijn leerlingen snel gewend aan onze school. Leerlingen en ouders zijn zeer positief over de school en zijn tevreden over de sfeer, de begeleiding van leerlingen en het contact tussen de mentor en ouders of verzorgers. Hier vindt u de resultaten van een tevredenheidsonderzoek dat wij hebben gedaan onder onze huidige leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Tevredenheidsonderzoek leerlingen | Tevredenheidsonderzoek ouders

Wanneer u verder zoekt op de verschillende onderwerpen onder de knoppen, krijg u meer informatie over de school. Misschien ontmoeten we elkaar binnenkort!

Inrichting & profielen

Het Sweelinck College is Dé school voor mavo en havo in Zuid en biedt onderwijs op mavo en havo niveau. Het Sweelinck College heeft een tweejarige brugperiode. Leerlingen met een dubbeladvies (vmbo-t/havo) worden in een havo-klas geplaatst en hebben twee jaar de mogelijkheid om zich te ontwikkelen naar havo niveau óf na twee verder te gaan op mavo niveau.

MAVO

Het mavo-onderwijs (of vmbo-theoretische leerweg) is een vierjarige opleiding waarbij leerlingen aan het eind van de derde klas kiezen voor een bepaald profiel. Leerlingen doen in zes vakken examen en het diploma vmbo-t biedt toegang tot de mbo of de havo. Doorstroom van de mavo 4-klas naar de havo 4-klas kan alleen wanneer de leerling examen heeft gedaan met een extra vak.

De mavo kent vier profielen met verplichte vakken in het profiel. Het Sweelinck College biedt drie profielen aan: Zorg en Welzijn, Economie en Techniek. Alle leerlingen doen examen in Nederlands en Engels. Ze moeten Maatschappijleer afgerond hebben en voldaan hebben aan het programma Lichamelijke Opvoeding, Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) en Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Voor het profielwerkstuk moet een leerling een voldoende hebben behaald. Daarnaast doet de leerling examen in verplichte profielvakken en keuzevakken.

HAVO

De havo heeft ook vier profielen, maar het Sweelinck College biedt alleen de profielen Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij aan. De havo heeft ook een tweejarige brugperiode. De derde klas havo rekenen we nog tot de onderbouw, daarna kiest de leerling voor een profiel in de bovenbouw. Alle leerlingen doen examen in Nederlands en Engels. Ze moeten Maatschappijleer afgerond hebben en voldaan hebben aan het programma Lichamelijke Opvoeding, Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) en Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB), Maatschappijleer, CKV en het profielwerkstuk. Deze vakken vormen samen één combinatiecijfer. Daarnaast doet de leerling examen in verplichte profielvakken en keuzevakken.