Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Aanmelden

Ouders groep 7/8

Welkom op het Sweelinck College. We stellen ons graag aan u voor; Het Sweelinck College is een kleine mavo-havo school in het centrum van Amsterdam. De school ligt vlakbij het museumplein en is goed bereikbaar met de tram. We zijn Dé school voor mavo en havo in Zuid. Daarmee bedoelen we dat we de enige kleine school zijn met mavo én havo in Amsterdam Zuid. We hebben ons onderwijs ingericht om juist leerlingen met een dubbeladvies vmbo-t/havo te laten ontwikkelen naar havo. Maar ook leerlingen met een vmbo-t advies óf een havo advies bieden we goed onderwijs.

Onze leerlingen hebben het erg naar hun zin op school. We hebben een goede sfeer en kennen elkaar. In de eerste klas zijn leerlingen snel gewend aan onze school. Leerlingen en ouders zijn zeer positief over de school en zijn tevreden over de sfeer, de begeleiding van leerlingen en het contact tussen de mentor en ouders of verzorgers. Hier vindt u de resultaten van een tevredenheidsonderzoek dat wij hebben gedaan onder onze huidige leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Tevredenheidsonderzoek leerlingen | Tevredenheidsonderzoek ouders

Wanneer u verder zoekt op de verschillende onderwerpen onder de knoppen, krijg u meer informatie over de school. Misschien ontmoeten we elkaar binnenkort!

Aanmelden op het Sweelinck College

Het aanmelden op de middelbare school is een spannend proces.

Door de centrale loting en matching komt het elk jaar voor dat leerlingen niet worden aangenomen op de school van hun eerste keuze.

Het Sweelinck College loot echter niet. Indien u ons op nummer 1 zet, kunt u er van uit gaan dat uw kind hier volgend schooljaar kan beginnen!

aanmeldeninschrijven

Inschrijven

Leerlingen van groep 8 krijgen uiterlijk 4 februari 2022 hun definitieve advies.
De aanmeldingsperiode van de gemeente Amsterdam is dit jaar van 7 maart 2022 t/m 17 maart 2022.

Voor de aanmelding van uw kind voor de Centrale Loting en Matching krijgt u een mail van de basisschool van uw kind en/of van Stichting ELK. Wilt u gegarandeerd een plek voor uw kind bij ons op school? Zet het Sweelinck College dan op 1 op de voorkeurslijst. Mocht het u niet lukken om uw kind digitaal aan te melden dan helpt de leerkracht van groep 8 of de intern begeleider van de basisschool u verder.