Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Aanmelden

Ouders groep 7/8

Welkom op het Sweelinck College. We stellen ons graag aan u voor; Het Sweelinck College is een kleine mavo-havo school in het centrum van Amsterdam. De school ligt vlakbij het museumplein en is goed bereikbaar met de tram. We zijn Dé school voor mavo en havo in Zuid. Daarmee bedoelen we dat we de enige kleine school zijn met mavo én havo in Amsterdam Zuid. We hebben ons onderwijs ingericht om juist leerlingen met een dubbeladvies vmbo-t/havo te laten ontwikkelen naar havo. Maar ook leerlingen met een vmbo-t advies óf een havo advies bieden we goed onderwijs.

Onze leerlingen hebben het erg naar hun zin op school. We hebben een goede sfeer en kennen elkaar. In de eerste klas zijn leerlingen snel gewend aan onze school. Leerlingen en ouders zijn zeer positief over de school en zijn tevreden over de sfeer, de begeleiding van leerlingen en het contact tussen de mentor en ouders of verzorgers. Hier vindt u de resultaten van een tevredenheidsonderzoek dat wij hebben gedaan onder onze huidige leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Tevredenheidsonderzoek leerlingen | Tevredenheidsonderzoek ouders

Wanneer u verder zoekt op de verschillende onderwerpen onder de knoppen, krijg u meer informatie over de school. Misschien ontmoeten we elkaar binnenkort!

Aanmelden op het Sweelinck College

Het aanmelden op de middelbare school is een spannend proces.

Door de centrale loting en matching komt het elk jaar voor dat leerlingen niet worden aangenomen op de school van hun eerste keuze.

Het Sweelinck College loot echter niet. Indien u ons op nummer 1 zet, kunt u er van uit gaan dat uw kind hier volgend schooljaar kan beginnen!

aanmeldeninschrijven

INSCHRIJVEN

U kunt uw kind op afspraak inschrijven voor de brugklas op het Sweelinck College tussen 09.00 uur – 15.30 uur

Leerlingen worden aan de hand van de Amsterdamse kernprocedure PO/VO (ELKK) aangemeld.

Het Sweelinck College volgt de Kernprocedure die in Amsterdam is afgesproken. U bepaalt samen met uw zoon of dochter de scholen waarin u interesse heeft. De school waar de voorkeur naar uit gaat, plaatst u op de eerste plaatst en zo vult u de lijst aan. Onze ervaring is dat we de afgelopen schooljaren voldoende plaats hebben voor alle leerlingen die het Sweelinck College op de eerste plaats hebben gezet.

Klikt u hier voor het aanmeldformulier.  Aanmeldformulier Brugklas 2022-2023

Het zou fijn zijn, als u het formulier zoveel mogelijk ingevuld en geprint meeneemt. Naast het formulier neemt een ID-kaart of paspoort van uw zoon of dochter mee en de voorkeurslijst waarop het Sweelinck op de eerste plaats staat.

Leerlingen met een vmbo-t (mavo) advies, een dubbeladvies vmbo-t/havo of een havo advies kunnen zich aanmelden op onze school. Ook leerlingen met een vmbo-t+ LWOO zijn van harte welkom op het Sweelinck College

Samenvattend:

Bij aanmelding dient u het volgende mee te nemen:

  • het aanmeldformulier van de basisschool (VO formulier)
  • de ingevulde voorkeurslijst
  • Het Sweelinck Inschrijfformulier. Deze kunt u hier downloaden of ter plekke ontvangen en invullen.
  • Legitimatie van het kind.

We hopen u binnenkort te zien bij ons op het Sweelinck College!