Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Ouderbijdrage

Ouders groep 7/8

Welkom op het Sweelinck College. We stellen ons graag aan u voor; Het Sweelinck College is een kleine mavo-havo school in het centrum van Amsterdam. De school ligt vlakbij het museumplein en is goed bereikbaar met de tram. We zijn Dé school voor mavo en havo in Zuid. Daarmee bedoelen we dat we de enige kleine school zijn met mavo én havo in Amsterdam Zuid. We hebben ons onderwijs ingericht om juist leerlingen met een dubbeladvies vmbo-t/havo te laten ontwikkelen naar havo. Maar ook leerlingen met een vmbo-t advies óf een havo advies bieden we goed onderwijs.

Onze leerlingen hebben het erg naar hun zin op school. We hebben een goede sfeer en kennen elkaar. In de eerste klas zijn leerlingen snel gewend aan onze school. Leerlingen en ouders zijn zeer positief over de school en zijn tevreden over de sfeer, de begeleiding van leerlingen en het contact tussen de mentor en ouders of verzorgers. Hier vindt u de resultaten van een tevredenheidsonderzoek dat wij hebben gedaan onder onze huidige leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Tevredenheidsonderzoek leerlingen | Tevredenheidsonderzoek ouders

Wanneer u verder zoekt op de verschillende onderwerpen onder de knoppen, krijg u meer informatie over de school. Misschien ontmoeten we elkaar binnenkort!

Ouderbijdrage

Amsterdam, september 2020

Beste heer, mevrouw,

We zijn dit schooljaar overgestapt naar een andere manier van factureren van de vrijwillige ouderbijdrage. Factureren gebeurt nu via mail waarin een snelkoppeling staat waarmee u direct via iDeal kunt betalen.

Ook dit schooljaar organiseren we verschillende activiteiten voor onze leerlingen buiten de reguliere lessen. Niet alle activiteiten vallen onder de onderwijsbekostiging. Daarom vragen wij u aan het begin van het schooljaar om een vrijwillige ouderbijdrage voor het Sweelinck College.

Schoolboeken zijn in het voortgezet onderwijs gratis, en worden bij Van Dijk besteld. U hoeft geen borg te betalen. Alleen in de situatie dat een boek kwijt geraakt is of beschadigd is, worden kosten door Van Dijk aan u verrekend.

Via Gemeente Amsterdam kunt u een scholieren vergoeding aanvragen. Dit is een geldbedrag voor Amsterdamse schoolgaande kinderen, bedoeld voor ouders of verzorgers met een laag inkomen. Dit geldbedrag kan besteed worden aan schoolactiviteiten, de ouderbijdrage, sport- of culturele activiteiten. Ook Stichting Leergeld heeft soms de mogelijkheid om kosten te vergoeden. Informatie hierover kunt u bij de gemeente opvragen.

Met vriendelijke groet,

Joost Pols Paardekooper directeur

In het bijgevoegde document kunt u de schoolkosten per leerjaar bekijken: Klik hier