Tel: 020 - 572 11 50      Absentie       Contact

Informatiegids

Groep 8 / Open dagen - Een bewuste keuze

De ene middelbare school is de andere niet. Er zijn vaak grote verschillen in pedagogische benadering, omvang en sfeer. Het belangrijkste van alles is dat uw kind op een school terechtkomt waar het zich helemaal thuisvoelt. En waar het zich onbelemmerd kan ontwikkelen.

Het Sweelinck College is dé school voor mavo en havo in Amsterdam Zuid. Met circa 340 leerlingen zijn we een relatief kleine school, waardoor we veel individuele aandacht kunnen bieden. Bij het Sweelinck College gaat het niet alleen om de intellectuele ontwikkeling, maar ook om de sociale en creatieve ontplooiing van de leerling.

Ontwikkeling

Alle leerlingen in onze brugklassen krijgen twee jaar de kans om te ontdekken welk niveau het beste bij hen past.

Vind je een vak moeilijk, of heb je bepaalde uitleg nog niet begrepen? Dan kun je twee keer in de week naar de steunlessen komen. Vakdocenten geven dan extra uitleg en helpen jou in korte of langere tijd eventuele achterstanden weg te werken.

Docenten zijn er op uit om leerlingen te blijven helpen hun ambities waar te maken.

Ons onderwijs

Het Sweelinck College is dé school voor mavo en havo in Zuid. Vooral met een mavo of dubbeladvies vmbo-t/havo zijn wij voor jou de juiste keuze. Maar ook met een havoadvies ben je natuurlijk van harte welkom. Wij zijn er op uit om jou te helpen jouw ambities waar te maken en bieden jou veel kansen om te laten zien wat je kunt en wilt.

Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de lessen. Onze docenten zorgen voor structuur en helpen jou om zelfstandig jouw doelen te bereiken. Je kunt ook na schooltijd blijven om huiswerk te maken en wij geven extra taal en rekenen. Voor leerlingen met dyslexie is er een speciale coach en je kunt speciale trainingen volgen zoals ‘Haal het beste uit jezelf’.

Wij zijn een kleine school in een prachtig gebouw aan het Museumplein, waar je gezien en gehoord wordt. Onze leerlingen vertellen dat zij zich snel thuis voelen onder andere door onze speciale introductieweek. Ze vinden het hier gezellig en voelen zich veilig. Er zijn ongeveer 340 leerlingen op onze school. De leerlingen en medewerkers komen uit alle windstreken van Amsterdam waardoor iedereen zichzelf kan zijn en wij gewend zijn om respectvol met elkaar om te gaan. Leren doe je niet alleen op school, maar ook daarbuiten. Daarom organiseren wij vaak excursies en werkweken.

Sweelinck College in het kort

  • Betrokken docenten geven structuur
  • Veel kansen, goede doorstroommogelijkheden
  • Huiswerkbegeleiding na school
  • Klein, gezellig en overzichtelijk
  • Echt Amsterdam

Onze vakken

In de brugklas volg je onderstaande vakken:

Aardrijkskunde
Biologie
Digikunde
Engels
Frans
Geschiedenis
Kunstzinnige vorming
Lichamelijke opvoeding
Mentorlessen
Muziek
Nederlands
Spaans
Tekenen
Theaterlessen
Wiskunde
Extra Nederlands en rekenen

In de havo bovenbouw bieden wij twee profielen aan: Economie en Maatschappij en Cultuur en Maatschappij. Als je examen wilt doen in Natuur en Techniek of Natuur en Maatschappij, dan kun je na 3 havo verder op het Gerrit van der Veen College of een andere havo van jouw keuze.

Persoonlijke mentor

Twee keer per week heb je een mentorles waar je extra ondersteuning krijgt van je mentor op het gebied van plannen, leren leren en doelen stellen. Aan het begin van het schooljaar voer je een POP gesprek, waarin je jouw persoonlijke ontwikkelplan met je mentor bespreekt.

Excursies en activiteiten

Je gaat aan het begin van het schooljaar op kennismakingsreis naar Texel. Dan leer je elkaar goed kennen. Je gaat ook een paar keer per jaar naar musea en naar theatervoorstellingen. Er zijn regelmatig speciale workshops op school, zoals ons Filmproject, bijvoorbeeld, waar je filmpjes en animaties leert maken. Je gaat ook naar Artis, Oeverlanden en de IJsbaan toe.