Ouderraad van het Sweelinck College

De ouderraad is een gesprekspartner en een klankbord voor de school om het beleid van de school te bespreken. De directie van de school kan advies vragen aan de ouderraad en kan ook uitleg geven over standpunten en beleidszaken. De ouderraad van het Sweelinck College wil de ouderparticipatie aanmoedigen. Ook meedenken en meedoen bij het vormgeven aan wat het Sweelinck College voorstaat ten aanzien van de leerlingen, ouders en andere belanghebbenden wil zij bevorderen.
De ouderraad wil draagvlak creëren voor beleid en de identiteit van de school. De ouderraad dient het algemene belang van de school en is dus nadrukkelijk niet een orgaan waar over individuele kwesties wordt gesproken.

Wie zitten er in de ouderraad?

In de ouderraad zitten bij voorkeur van elk leerjaar twee ouders. De samenstelling is zo divers mogelijk. De school wordt vertegenwoordigd door mevrouw M. Uleman, directeur, en mevrouw J. van der Heijden, als coördinator ouderraad.

Wanneer komt de ouderraad bijeen en in actie?

De ouderraad vergadert minimaal 4 keer per jaar met de directeur en de coördinator ouderraad van het Sweelinck College. De vergaderingen vinden 's avonds op school plaats. Op de website (agenda) kunt u zien wanneer de ouderraad bijeenkomt. De bijeenkomsten van de ouderraad zijn in principe openbaar. Wel wordt u vriendelijk verzocht uw voornemen om te komen aan te kondigen bij de ouderraad. Dit kunt u doen door een mail te sturen aan de ouderraad. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaarlijks is de ouderraad actief betrokken bij het versieren van de school met Kerstmis, bij de diploma-uitreiking en de eventuele organisatie van thema-avonden.