Duits

Deutsch ist super und damit kannst du durch die Welt kommen.

duitse.jpgimgres-1.jpg

Duits is super en daarmee kan je door de wereld heen komen.
Zo makkelijk is Duits! Je kan het letterlijk vertalen zonder de taal te kennen. Het lijkt veel op Nederlands dus voor ons is het simpel te leren.
 
Duitsers zijn gek op Nederland. Het land wordt prachtig gevonden. Elk jaar komen drie miljoen Duitsers naar ons land. Nederlandse inwoners komen dus bijna zeker met de taal in aanraking. Duits is een belangrijke taal, omdat er ongeveer 100 miljoen mensen in Europa de taal spreken. In Nederland hebben wij voornamelijk te maken met Duitsland als het gaat om handel en economie. Duitsland is ons buurland en hoewel de Duitsers over het algemeen goed Engels kunnen is het een voordeel om een mondje Duits te spreken. Het vergroot de kansen op een baan na school.
Misschien heeft Duitsland een suf imago, maar Duitsland is een voorloper in trends, muziek, film en technische ontwikkelingen.
Vanaf de tweede klas geven we Duits op het Sweelinck college. Op enthousiaste wijze proberen wij de leerlingen met het Duits kennis te laten maken. We hanteren filmpjes, teksten, liedjes, spelletjes om de kinderen te taal te leren. Bovendien laten we de leerlingen ook zelf creatief aan de gang gaan met Duits.

Ook kijken we naar Duits Jeugdjournaal en volgen de actualiteiten van Duitsland. Bovendien gaan we in op Cultuur, Duitse gebruiken en geschiedenis om een volledig beeld aan de kinderen over te brengen.
We hanteren Trabitour voor onze Duitse lessen. Dat is een leermethode die op speelse wijze grammatica en woordenschat overbrengt.
Ons doel is kinderen zo voor te bereiden zodat zij zich na deze school zich voldoende kunnen redden in het Duits om een gesprek aan te kunnen en zich in Duitsland te kunnen redden.
 

IMG-20160113-WA0003.jpgduitse_foto.jpg