Nieuws

dinsdag, 20 februari 2018

Deze week hebben verschillende klassen uit leerjaar 3 meegedaan aan de Poëzierevue door een gedicht te schrijven over de Februaristaking in 1941.

zondag, 11 februari 2018
Heb je na een bezoek aan het Sweelinck tijdens de Open Dagen belangstelling om bij ons op school te komen? Zou je nog meer willen weten over hoe het er aan toe gaat en hoe het voelt om echt les te krijgen bij ons?
Kom dan a.s. woensdag, op 14 februari, naar onze Open Lesjesmiddag! 
 
zondag, 11 februari 2018

Op vrijdag 16 februari vindt het jaarlijkste Valentijnschoolfeest van het Sweelinck plaats. 

Alle informatie is te lezen in de brief die daarover vorige week is verzonden naar de ouders/verzorgers. Alle leerlingen uit alle leerjaren zijn welkom. Geen introducees.

Voorlichting pakketkeuze leerjaar 3

donderdag, 11 januari 2018

Op donderdag 18 januari vindt de jaarlijkse voorlichting plaats voor ouders en leerlingen uit leerjaar 3 over de pakketkeuze. Het is erg belangrijk dat alle leerlingen met hun ouders aanwezig zijn.

De presentatie wordt twee keer gegeven door onze schooldecaan Mw. Bani, die ook eventuele vragen zal kunnen beantwoorden.  

Let svp op hoe laat welke klas verwacht wordt, want niet alle klassen kunnen tegelijkertijd ontvangen worden. Dat zou veel te druk en massaal worden en de bedoeling is dat iedereen voldoende aandacht kan krijgen.

18.30 uur: de presentatie voor klas 3A, 3B, 3C en 3D 

19.30 uur: de presentatie voor klas 3E, 3F en 3G 

Het is uitermate belangrijk dat alle ouders en leerlingen deze avond aanwezig zijn, aangezien de gegeven informatie nodig is om tot een goede pakketkeuze te komen. We hopen u allemaal te zien!

 

zondag, 17 december 2017

Traditiegetrouw bestaat de laatste schoolweek van het jaar uit projectonderwijs. Met onder andere behulp van externe organisaties is een programma ontwikkeld, waarbij de leerlingen hun kennis gaan verdiepen buiten het klaslokaal. Zie hieronder voor meer informatie over de dagen, de tijden en de locaties per leerjaar. Meer details zijn te verkrijgen maandagmorgen op school en via een mail die is verstuurd aan ouders/verzorgers. De leerlingen hebben afgelopen week ook informatie meegekregen. Op vrijdagmorgen is er van 11.00 - 13.00 uur Kerstontbijt. Veel plezier!

Vandaag ijsvrij vanaf 12.45 uur

maandag, 11 december 2017

Alle lessen vanaf 12.45 uur vervallen in verband met de verwachte sneeuwval en de aangekondigde code rood. De school zal vanaf 14 uur gesloten zijn. Wel thuis allemaal!

vrijdag, 08 december 2017

Op donderdag 14 december is er voor ouders/verzorgers gelegenheid om een 10-minutengesprekje met de vakdocent van hun kind te voeren. Deze gesprekjes zijn nadrukkelijk niet bedoeld als mentorgesprekken, maar gaan alleen over het vak dat gegeven wordt. Mocht u hulp nodig hebben bij het aanvragen van een 10-minutengesprekje (via Magister) dan vindt u hieronder een beknopte instructie.

Schaatsdag 1 december

dinsdag, 28 november 2017

sinterklaas 16163

Beste leerlingen van het Sweelinck college,

op vrijdag 1 december zullen we gaan schaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. We gaan met de gehele school. Je kunt met eigen vervoer naar de schaatsbaan komen, je hoeft dus niet eerst te verzamelen op school.

Tijdstip:

  • Leerjaar 1 en 2: 11:00u aanwezig en melden bij de mentor.
  • Leerjaar 3 en 4: 11:15u aanwezig en melden bij de mentor.

Adres:

Jaap Edenbaan, Radioweg 64 Amsterdam. Met het openbaar vervoer is de Jaap Edenbaan onder andere te bereiken met tram 9 (vanaf halte Kruislaan is het 5 minuten lopen) en bussen 40, 41 en 65. Zorg dat je op tijd vertrekt van huis.

  • 13:15u moeten leerjaar 3 en 4 de schaatsen weer inleveren (absoluut niet eerder!) en mag je gaan. Je bent verplicht je af te melden bij je mentor.
  • 13:45u moeten leerjaar 1 en 2 de schaatsen weer inleveren (absoluut niet eerder!) en mag je gaan. Je bent verplicht je af te melden bij je mentor.

Het zal een gezellige dag worden. We zullen we ons echter wel aan een aantal regels moeten houden:

1 Je moet handschoenen aan: dit is verplicht! Neem ze dus mee. Geen handschoenen is niet schaatsen. Zie punt 8.

2 Op en om de baan gedragen we ons netjes. Als je een probleem hebt ga je naar een van de begeleidende docenten. Afval gooi je in de afvalbakken.

3 Ga niet op de binnenbaan schaatsen. Deze is voor wedstrijdschaatsers.

4 Met schaatsen aan alleen op de rubbermatten lopen of op het ijs. Met schoenen aan niet op het ijs komen.

5 Belangrijke spullen liever niet meenemen maar als je ze bij je hebt, kun je ze bewaren in een kluis van de Jaap Edenbaan (kost 50 cent, dat geld krijg je niet terug!).

6 Neem wat te eten en te drinken mee.

7 Aanwezigheid is verplicht. Als je niet kunt meedoen vanwege een blessure dan neem je een briefje mee met handtekening van je ouders.

8 Leerlingen zonder briefje die om onduidelijke redenen niet schaatsen worden weggestuurd en moeten maandag 4 december nakomen na schooltijd.

Rest ons nog om je een hele leuke schaatsdag te wensen.

schaatsen

Repetitierooster klas 1-3 met alle lokalen

donderdag, 23 november 2017

Het overzicht van de repetitieweek is klaar: op welke dagen, in welke lokalen, met welke surveillanten en welke vakken gaat het gebeuren met welke klas. Heel veel succes allemaal!!!

Het grote overzicht van de repetitieweek november 2017

Vanaf vandaag zijn alle klassen uit leerjaar 1 t/m 3 naar de OBA geweest en hebben (bijna) alle leerlingen een boetevrije bibliotheekpas in hun bezit. De meeste kinderen hebben al een of meerdere mooie leesboeken geleend.

 De repetitieweek begint al snel. Zorg ervoor dat je je leesboek mee naar school neemt, zodat je kunt lezen als je eerder klaar bent met je toets. Je hoeft je nu niet meer te vervelen, maar kunt even heerlijk ontspannen met het boek dat je zelf hebt gekozen. En bedenk: met een kwartiertje lezen per dag, leer je 1000 nieuwe woorden per jaar. Mensen die veel lezen, zijn leesvaardiger, gelukkiger en succesvoller!

 

dinsdag, 14 november 2017
donderdag, 09 november 2017

Binnenkort is er weer een repetitieweek om de eerste schoolperiode af te sluiten.

Kijk hier beneden voor het overzicht van de leerstof voor leerjaar 1, 2 en 3 + de toetsenroosters.

 

Flink wat leerlingen van het Sweelinck College komen op de fiets naar school: heel sportief en gezond! Nu de dagen weer korter worden en het steeds vaker donker is op straat, is het belangrijk om goede fietsverlichting te hebben en goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Zo worden aanrijdingen voorkomen. De politie van Amsterdam gaat daarom binnenkort weer controles uitvoeren. Daarnaast wordt geadviseerd om je smartphone niet te gebruiken, terwijl je aan het fietsen bent. Lees hieronder de brief die de politie daarover heeft gestuurd.

woensdag, 01 november 2017

 

  • Wil je na schooltijd gratis twaalf tot twintig weken een sport uitproberen op school?
  • Toernooien en wedstrijden spelen tegen andere klassen, scholen en teams?

Ouderavond leerjaar 4

donderdag, 19 oktober 2017

Op donderdag 2 november is er een ouderavond voor de ouders van leerjaar 4.

De avond zal de ouders handvatten bieden bij het begeleiden van hun zoon of dochter om hun examen te behalen, en heeft als thema de growth mindset.

Ouders wordt getoond hoe het omzetten van gedachten en overtuigingen  een belangrijke factor is in het ontwikkelen van een growth mindset en ze ervaren hoe hun eigen mindset effect heeft op hun rol als ouder en begeleider.

De avond is van 19.30 tot 21.00 uur in lokaal 52.

Alle ouders zijn van harte welkom.