Nieuws

Repetitieweek

woensdag, 20 juni 2018

Over twee weken begint de repetitieweek van leerjaar 1 t/m 3. Onder de knop "Leerlingen" op deze site is per leerjaar te vinden welke stof er moet worden bestudeerd. Ook zijn daar de roosters geplaatst, zodat je in je studieplanning rekening kunt houden met de dagen waarop bepaalde toetsen worden afgenomen. Heel veel succes met de laatste loodjes van het schooljaar 2017-2018. Zet hem op!

Suikerfeest

donderdag, 14 juni 2018

Morgen of overmorgen begint het Suikerfeest. We wensen alle medewerkers en leerlingen die het betreft samen met hun familie Eid Mubarak!

Aanmelden voor de brugklas kan nog steeds

donderdag, 14 juni 2018

Alle aankomende brugklassers opgelet! Het Sweelinck heeft voor volgend schooljaar nog steeds plaats voor mavo-leerlingen.

Diploma-uitreiking

vrijdag, 08 juni 2018

Op 5 juli worden de diploma's uitgereikt aan onze geslaagde leerlingen. Hier kun je het programma en de uitnodiging vinden.

Klassen leerjaar 3 gaan op reis!

maandag, 23 april 2018

Van maandag 23 t/m donderdag 26 april gaan de klassen 3A, 3B en 3C naar Berlijn.

3D, 3E, 3F en 3G gaan naar Parijs. 

Lees het Boekje Parijs dan wel het Boekje Berlijn voor alle belangrijke informatie, het programma, wat je allemaal wel en niet juist niet moet meenemen en de belangrijkste afspraken.

Alternatief programma leerjaar 3

zondag, 22 april 2018

Voor de leerlingen uit leerjaar 3 die niet mee kunnen naar Berlijn of Parijs is er een alternatief programma opgesteld.

Lenteschool leerjaar 3

donderdag, 22 maart 2018

Wegens groot succes vorig jaar wordt ook in de eerste week van de aankomende meivakantie een lenteschool voor leerlingen uit leerjaar 3 georganiseerd. Gratis en voor niks! Lees meer informatie in de brief die hierover naar de ouders is verstuurd.

Klas 1 en 2 zijn afgelopen week intensief bezig geweest met zwerfvuil in en rond school. Klas 1 is vooral praktisch aan het werk gegaan en klas 2 heeft aan het managementteam een aantal praktische oplossingen voorgelegd om zwerfvuil in en rondom de school aanzienlijk te beperken.

Het was leuk en inspirerend om mee te maken hoe leerlingen (bijvoorbeeld Taha en Hassan, maar ook Aya en Iliana) zich van hun inventiefste kant lieten zien.

Klas 1C heeft als beste opgeruimd op het Museumplein en krijgt daarvoor een kleine beloning. Ze maakten zelfs schoon op plekken (de grote bloempotten bij het Stedelijk Museum) waar anders niemand komt!

Khadija Arib in gesprek met de Leerlingenraad

maandag, 12 maart 2018

Op vrijdag 9 maart vond er een speciale zitting van de Leerlingenraad plaats met als gast de Voorzitter van de Tweede Kamer mevrouw Khadija Arib. Zowel de leerlingen als mevrouw Arib waren zeer enthousiast over de ontmoeting. Er werd onder meer gesproken over hoe belangrijk het is dat je je mening uit in alle vrijheid die we in Nederland hebben en dat het in andere landen zoveel slechter is gesteld daarmee.

Leerlingen vroegen mevrouw Arib hoe het voelt om als vrouw en zelfs als vrouw van Marokkaanse afkomst de baas te zijn in de Tweede Kamer en ook hoe het is om met Wilders om te gaan.

Mevrouw Arib vertelde dat ze heel hard heeft moeten werken om de positie te bereiken die ze nu heeft, maar dat het dus wel kán in Nederland. Er zijn kansen, die moet je grijpen en dan moet je ervoor gaan en je niet af laten leiden. Ze vertelde over samenwerking met andere partijen, ook al ben je het niet eens met elkaar op alle punten. En dat meneer Wilders en zij uitstekend met elkaar om gaan. Ze is ook voorzitter van hém en er zijn mensen die op hem hebben gestemd en dat respecteert ze, omdat het zo werkt in een democratie. Ze vindt het juist mooi dat er zoveel verschillende partijen in de Tweede Kamer zitten, want voor haar is dat een teken van de verscheidenheid in Nederland en die wordt weerspiegeld in de volksvertegenwoordiging.

De bijeenkomst was zeer geanimeerd en duurde wel anderhalf uur. Na afloop was er nog tijd voor een groepsfoto en selfies.

selfie

selfie 2

IMG 20180309 WA0000

dinsdag, 20 februari 2018

Ben je op zoek naar een kleine, gezellige Havo/Mavo-school

in het centrum van Amsterdam

goed bereikbaar met het openbaar vervoer

waar je als ondernemende leerling helemaal uit de verf komt?

dinsdag, 20 februari 2018

Deze week hebben verschillende klassen uit leerjaar 3 meegedaan aan de Poëzierevue door een gedicht te schrijven over de Februaristaking in 1941.

zondag, 11 februari 2018
Heb je na een bezoek aan het Sweelinck tijdens de Open Dagen belangstelling om bij ons op school te komen? Zou je nog meer willen weten over hoe het er aan toe gaat en hoe het voelt om echt les te krijgen bij ons?
Kom dan a.s. woensdag, op 14 februari, naar onze Open Lesjesmiddag! 
 
zondag, 11 februari 2018

Op vrijdag 16 februari vindt het jaarlijkste Valentijnschoolfeest van het Sweelinck plaats. 

Alle informatie is te lezen in de brief die daarover vorige week is verzonden naar de ouders/verzorgers. Alle leerlingen uit alle leerjaren zijn welkom. Geen introducees.

Voorlichting pakketkeuze leerjaar 3

donderdag, 11 januari 2018

Op donderdag 18 januari vindt de jaarlijkse voorlichting plaats voor ouders en leerlingen uit leerjaar 3 over de pakketkeuze. Het is erg belangrijk dat alle leerlingen met hun ouders aanwezig zijn.

De presentatie wordt twee keer gegeven door onze schooldecaan Mw. Bani, die ook eventuele vragen zal kunnen beantwoorden.  

Let svp op hoe laat welke klas verwacht wordt, want niet alle klassen kunnen tegelijkertijd ontvangen worden. Dat zou veel te druk en massaal worden en de bedoeling is dat iedereen voldoende aandacht kan krijgen.

18.30 uur: de presentatie voor klas 3A, 3B, 3C en 3D 

19.30 uur: de presentatie voor klas 3E, 3F en 3G 

Het is uitermate belangrijk dat alle ouders en leerlingen deze avond aanwezig zijn, aangezien de gegeven informatie nodig is om tot een goede pakketkeuze te komen. We hopen u allemaal te zien!

 

zondag, 17 december 2017

Traditiegetrouw bestaat de laatste schoolweek van het jaar uit projectonderwijs. Met onder andere behulp van externe organisaties is een programma ontwikkeld, waarbij de leerlingen hun kennis gaan verdiepen buiten het klaslokaal. Zie hieronder voor meer informatie over de dagen, de tijden en de locaties per leerjaar. Meer details zijn te verkrijgen maandagmorgen op school en via een mail die is verstuurd aan ouders/verzorgers. De leerlingen hebben afgelopen week ook informatie meegekregen. Op vrijdagmorgen is er van 11.00 - 13.00 uur Kerstontbijt. Veel plezier!